Új elnök az érdi környezetvédőknél

Április 4-én tartotta éves közgyűlését az Érdi Környezetvédő Egyesület. A tavalyi éves beszámoló mellett az az idei programok, illetve a tisztújítás volt a fő téma – derül ki a szervezet tájékoztatójából.

Hegedűs Gábor elnök elmondta, hogy az elmúlt évben az Egyesület a Teszedd országos rendezvényen ismét aktívan részt vett: a lakossági kezdeményezésre kijelölt területen, a környéken lakók összefogásával hatékony munkát végeztek.
 
Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziummal és a Kós Károly Szakképző Iskolával együttműködési megállapodást kötöttek, hogy így támogassák a szemléletformálási programokban való részvételt. Az ennek kapcsán beadott pályázat elbírálása még nem zárult le – az érdemi munka csak ezt követően kezdődhet.
 
2016 évben feladatként tűzték ki a város természeti kincsei között kiemelt jelentőségű Fundoklia-völgy helyreállítási és állagmegóvási munkálatainak irányítását. Ezen témában készítettek egy rövid állapotfelmérést és egy ütemezési tervet, amit továbbítottak a városvezetés felé.
 
Ami a szervezet pénzügyi helyzetét illeti, tavaly az adó 1% felajánlások, valamint a tagdíjak jelentkeztek bevételként, egyéb forrásra nem tettek szert.
 
Tekintettel arra, hogy az elnökség megbízatása 3 évre szól, és legutóbbi tisztújításuk 2014 tavaszán történt, időszerűvé vált ez a kérdés is. A jelenlegi elnök elmondta, elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni munkája folytatását. Az elnöki poszt betöltésére Martin Norbertet jelölték, akit a jelenlévők nagy többséggel megszavaztak.
 
A 2017-es programok kapcsán több akció lehetősége is felmerült, többek között a városi rendezvénynek minősített Föld Napja programon való részvétel, hulladékszedés szervezése lakossági kezdeményezésre, illetve az elmúlt években a lakosság és az egyesület által megkezdett parkosítások folytatása a Diófa, illetve József tér környékén.
 
A Környezetvédő Egyesület várja soraiba azon érdi lakosokat, akik környezetvédelem iránt elhivatottak, illetve a helyi értékek védelmét fontosnak tartják, és azért tenni szeretnének. Szervezetük munkájáról tájékozódhatnak megújult honlapjukon is.
 
Jelentkezni az avarosvedo@freemail.hu e-mail címen lehet, és megtalálhatók a Facebook-on is.

Design és technológia: EUSAN Kft. - euPark. Fejléc fotók: Duna-Art Fotóklub